Günler hızla geçerken

İLK SERAMİK MANDALAM

Nasıl geçiyor zaman anlamakta zorlanıyorum. Hep bi koşuşturma, bazen durma, harala gürele yılı yarıladık, Ramazan bitti , bayram geldi.

Proje hayatıma girdiğinden beri bir amaç uğruna, hedefe doğru yürümenin ne olduğunu hatırladım. bu arada Adalet için yürüyenlere de tam destek. Yürüme hali ve eylemde bulunmak ölümden sonraki gerçeklerden. Eylemsizlik, atalet kadar insanı tüketen bir şey yok. Yaptıklarımız değil yapmadıklarımız bizi daha çok yoruyor. Nerden mi biliyorum, ben de öyleydim, bir sürü bahane ardına saklanıp kılıflar uydurup, hayattan kaçtığım zamanlarım çok oldu. Şimdilerde zamanın gittikçe daraldığını, gücümün daha da azalacağını düşünerek çocukluk hayallerimin peşinden koşuyorum. Buna da şükür hiç ayağa kalkmadan, köşe yastığı modunda hayata devam ediyor da olabilirdim. Neyse amacın varsa günler çılgın geçiyor. 50 sinden sonra girişimci olmak sıkı bir maraton gibi. Niyet temiz ve saf olunca yolumdan güzel insanlar hiç eksilmiyor.

Önce BizBizze çıktı karşıma. İşinin erbabı bir sürü insandan iş dünyası ve girişimcilik üstüne Bahçeşehir Üniversitesinde üç ay sıkı bir eğitim aldık. BizBizze bitince KOSGEB eğitimi. BizBizze yalnız bırakmadı koç ve Mentörlerimizin desteği ile yola devam ediyoruz. Yol öyle dümdüz ya da çiçekli değil. Çukurlar, engeller çıkabildiği gibi çatallanıyor ya da başka yerlere doğru gidiyor. Sen Girişimci olucam diye yola çıkıyorsun ancak hayat da sana girişiyor. Şikayet değil, benim alışık olmadığım bir serüven yaşıyorum bu senenin başından beri. Umarım bu macera utandırmaz, uslandırmaz ve gayretle yola devam ederim. Çünkü bende fikirler bitmek bitmek bilmiyor.

Aylar önce yazmışım. Paylaşmak istemediğim bir dönemdi. Teşhircilikmis gibi geliyordu, her şeyi yazmak. Ancak fikrim değişti, kendi yaşam yolumu belgelemek asıl amacım. Okunsun okunmasının digital çöplükte benden anılar kalsın.

O kadar çok şey oldu ki…

Girişimcilik hayalim elimde patladı, pek kıymetli projem fındık kokusu kendini öyle güzel sakladı ki… Güzel bir masala dönüştü… Masal kitabı tek masaldan bir sürü masala evrildi. Yolum masal onu anladım. Mektuplu masal köprüsü için yollardayım şimdilerde…

Su üniversiteli oldu. Barış bu sene bitiricek. Evimizin bereketi, geleni gideni ve benim seyehatlerim hiç eksik olmuyor. Hayat deli dizgin akıyor. Ve ben bakmıyor o hayatın içinde bazen genişliyor, bazen daralıyor, yola devam ediyorum. Her şey için şükür, şükran doluyum. Bu hali eskiden söyliyenlere deli gözüyle bakarken olurmuş diyorum pek ala olurmuş işte. Eyvallah…

Mardin’ de Yücel Feyzioglu’ ndan el almak da varmış nasipte…

1 Comments Kendi yorumunu ekle

  1. Burcu dedi ki:

    Ben seni severim hem de çok severim Canımın parçası oldun Arzu Ablam❤️❤️

    Beğen

Yorum bırakın